Telefon: +36 30 944 9448                         Email: info@bestroll.hu                                                

Elektromosredőny

Az elektromos redőny szó hallatán már mindenki tudja, hogy a kényelemmel és a luxus érzettel párosítható. Ma már egyre több otthonban megjelenik az elektromos redőny eltérő tudásszinttel. Egyenletes és csendes mozgásával szinte zavartalanul, különösebb erőkifejtés nélkül mozgatja kültéri árnyékolóját, hogy még kellemesebben érezze magát az otthon kényelmében.

A redőnymotor megjelenésre lényegében egy csőmotor, mely a tokrendszerben elhelyezett acél tengelybe kerül beépítésre és típustól függően állítható be az alsó és felső végállása. A beállítása történhet manuálisan állítópálca segítségével vagy elektronikusan nyomógombbal.

A redőnymotorok előnye, hogy beépíthető könnyedén akár utólag is, így, ha már van redőnye, de már megelégelte a manuális működtetést, abban az esetben probléma mentesen megoldható a kivitelezés. Érdemes figyelembe venni, hogy a redőnymotorok működtetése történhet fali kapcsoló segítségével vagy távirányítóval, mely akár több redőnyt is tud vezérelni egymástól függetlenül vagy együttesen összhangban. Az új technológiának köszönhetően az okos otthon, azaz a központilag mobilról működtethető háztartási eszközök köréből sem maradhat ki az árnyékoló. Ennek megfelelően termékpalettánk kibővült a wifis redőnymotorral, mely két irányú kommunikációval rendelkezik. Nincs szükség külön beltéri egységre, azaz bokszra. Helyette azonnal összehangolható a telefon a motorral és valós képet kaphat az árnyékolója állapotáról legyen bárhol a világban.

Redőnymotor típusok:

  • Manuális végállásbeállítású fali kapcsolóhoz köthető redőnymotor.
  • EXTRA rövid manuális végállásbeállítású fali kapcsolóhoz köthető redőnymotor, ami kifejezetten kicsi redőnyökhöz lett kialakítva. A motor szélessége mindössze 41 cm.
  • Manuális végállásbeállítású, beépített rádióvezérlésű redőnymotor, mely kézi távirányítóval működtethető
  • Elektromos végállásbeállítású redőnymotor, mely kézi távirányítóval működtethető
  • Elektromos végállásbeállítású redőnymotor, akadály érzékeléssel. Kézi távirányítóval működtethető
  • WIFI redőnymotor, elektromos végállásbeállítással, beépített wifi modul, két irányú kommunikáció. Kézi távirányítóval, valamint mobil applikáción keresztül is működtethető.
  • Nagy teherbírású manuális végállásbeállítású redőnymotor ami kifejezetten nagyobb és nehezebb redőnyszerkezet, működtetésére képes.
  • Nagy teherbírású manuális végállásbeállítású motor hajtókaros változatban. Ez a motor típus távirányító segítségével működtethető. A plusz funkció a hajtókar, amit garázskapu és napellenző működtetése során fontos szerepet kaphat. A hajtókar megléte akkor válik fontossá, ha esetleg áramszünet következne be, de a garázsredőny nyitott állapotban maradt és lezárás lenne szükséges, vagy zárt állapotban maradna és nyitni kellene. A napellenző esetében is a hajtókat segít abban, hogy manuálisan nyitni vagy zárni tudja.

Távirányítók és vezérkések:

  • 1 csatornás kézi távirányító, melyhez tartozik egy falra szerelhető tartó és elem.
  • 5 csatornás kézi távirányító, mellyel a redőnyök egymástól függetlenül vagy egységesen összehangoltan is működtethetők. A távirányítóhoz tartozik egy falra szerelhető tartó és elem.
  • 15 csatornás kézi távirányító, mellyel a redőnyök egymástól függetlenül vagy egységesen összehangoltan is működtethetők. A távirányítóhoz tartozik egy falra szerelhető tartó és elem.
  • 1 csatornás kulcstartós távirányító, mely 1 motort működtet.
  • Külső rádiós vevő egység, ami a kapcsolós redőnymotorokhoz csatlakoztatva lehetővé teszi, hogy távirányítóval működtethető legyen a motor. Ez tökéletes megoldás, ha kicsi a redőny mérete és csak az Extra rövid kapcsolós redőnymotor beépítése lehetséges, de szeretnék mindenképpen távirányítóval működtetni.
  • Szél érzékelő, ami napellenzők esetében érzékeli a felerősödő szelet és jelet adva a motornak önállóan betekeri a ponyvát. Ezzel meggátolja a ponyva és maga a szerkezet károsodását.