Telefon: +36 30 944 9448                         Email: info@bestroll.hu                                                

Alumínium redőny

Az árnyékolás terén fontos a megbízható minőség, a megjelenés, valamint a költségkeret. Figyelembe véve, hogy bár az alumínium redőny magasabb árkategóriába tartozó árnyékolók közé tartozik, mégis kitűnő választás, ha hosszú távra tervez. Anyagának köszönhetően az alumínium redőnyök élettartama körülbelül 40 év is lehet. A nagy színválasztéka pedig lehetővé teszi, hogy minden ingatlantípusnak egyedi külső megjelenést adjon.

Az alumínium tokrendszerek külső tokos vagy vakolható tokos változatban kerülnek legyártásra, de minden esetben alumínium tokvéggel. 

  • A külső tokos rendszerek 1 x 45°-os alumínium kétrészes zárt tokból tevődik össze és kívülről látható. Az elülső része a fedő leszedhető, így a karbantartási munkálatok során hozzáférhető a belső szerkezet.
  • A vakolható tokos rendszerek szintén zárt rendszerű 1 x 20°-os dőlésszöggel rendelkeznek. A vakolható tok esetében a tok rendszer a vakolás során elrejtésre kerülnek és az alsó részen szerelőpanellal van ellátva, mely a későbbi karbantartási munkálatok során leszedhető.

A redőny magasságától és felszereltségétől függően eltérő méretű lehet. A redőny tokjába rolós szúnyogháló is beépíthető, így ennek megfelelően változhat maga a redőnytok mérete, mert az adott magasságú feltekert redőnypalást mellé a rolós szúnyogháló rendszernek is hely szükséges. A felmért méretek alapján meghatározható.

Tok méretek: 137 mm x 137 mm, 150 mm x 150 mm, 165 mm x 165 mm, 180 mm x 180 mm

Az alumínium kétrészes tokok védőfóliával vannak ellátva, melyet a beépítést követően eltávolításra kerülnek. A védőfólia a tok koszolódását és sérülését gátolja meg a gyártás, szállítás és felszerelés során.

Az alumínium vezető sín, melyben szimplán csak a redőnypalást fut 22 mm x 53 mm-es profilú. A szúnyoghálóval kombinált redőnyök esetében duplasínes, azaz 44 mm x 53 mm-es profillal készülnek. A zajcsillapítás érdekében kefével vannak ellátva. A vezető síneken védőfólia van, melyet beépítést követően eltávolításra kerülnek.

Az alumínium redőnylécek vagy más néven lamellák poliuretán habbal vannak kitöltve, és több méretben elérhetők. A leggyakoribb a 39 mm-es alumínium léc, melyet ablakok erkélyajtók árnyékolására szolgálnak 2,5 méteres fesztávig. Nagyobb fesztávolság esetében, valamint régi gerébtokos faredőnyök kiváltására tökéletesen alkalmas a 45 mm-es lamella. Az alumínium redőnylécek alapból szétcsúszást gátló arriterrel van ellátva, így biztosított az akadásmentes működtetésük.

A redőnypalást alsó részére kerül a gumival ellátott alumínium záróléc, melynek két oldalába rejtett ütköző kerül. Az ütköző feladata, hogy meggátolja a redőny túlfutását a tokon belül. A záróléc védőfóliával van ellátva, melyet beépítést követően eltávolításra kerül.

Nyáron hűvösebb

A külső redőnyök használatával könnyedén csökkentheti a helyiségek nyári túlmelegedésének nemkívánatos hatását. A külső redőnypáncél a belső redőnyökkel ellentétben az üvegfelület előtt visszaveri a napsugarakat, így megakadályozza az épület belsejének túlmelegedését, egyúttal sötétít és kellemes hűvös hatást kelt a helyiségekben.

Télen több meleg

A külső redőnyök használata jelentősen csökkenti a hőveszteség nemkívánatos jelenségét. Az ablakok az egyik fő hőveszteség forrásai az épületszerkezetben 15 - 25%-al. Az ablak és a redőnypáncél közötti légréteg további szigetelőrétegként működik. Ennek eredményeként az épület hőenergia-igénye jelentősen, akár 30%-kal csökkenti a fűtéssel kapcsolatos költségeket.