Telefon: +36 30 944 9448                         Email: info@bestroll.hu                                                   

BLOG
2023.02.02 09:11

Miért fontos az árnyékoló?

Miért fontos az árnyékoló?

Az erősen tűző napsütésben mindenkinek jól esik az árnyékba húzódni.

Gyakran bele sem gondolunk, hogy árnyékolás terén milyen lehetőségek létezhetnek. Az árnyékolástechnika terén több árnyékoló rendszer létezik már a mai világban, amelyek több szempontból védelmet nyújthatnak akár egy erősen tűző napsütéstől, nyáron védi a lakóteret a felmelegedéstől, télen pedig egyes árnyékolók a meleg kiszökésétől nyújthatnak védelmet.

Minden esetben figyelembe kell venni azokat a szempontokat, hogy árnyékoló választásával milyen célt szeretnénk elérni. Kültéri és beltéri árnyékolók terén nagy a választék, így fontos szempont, hogy mi is a célelérés.

A redőny minden esetben jó a választás, mert több adottsággal is rendelkezik. Nyáron árnyékot biztosít olyan mértékben amennyire szeretné. Kint tartja a meleget, így a szoba nem melegszik fel ellentétben azzal a szobával, ahol nincs árnyékoló. Éjszaka védelmet nyújt a kéretlen fürkésző szemekkel szemben, valamint megfelelő sötétséget biztosít a pihenéshez. Télen pedig meggátolja a meleg kiszökését vagy épp a kinti hideg beáramlását. A redőnyök minden esetben hatékony és tökéletes árnyékolónak számítanak.

Külső tér árnyékolása is megoldható, ha élvezni szeretnék a friss levegő fuvallatát, de ugyanakkor árnyékra vágynak. Erre is van megoldás egy napellenző segítségével. A napellenző nem csak árnyékot nyújthat, hanem kellemesebb elviselhetőbb hőmérsékletet biztosít a forróságban. Nem utolsó sorban a lakóteret is árnyékolja, így ott is kellemesebb időt biztosít.

A beltéri árnyékolására is adott a lehetőség, mert nagyon jó megoldások léteznek már, amelyek szebbé tehetik a belső teret. Mindenki saját ízlése szerint rendezi be otthonát, ahol nagy szerepet játszanak a színek. A beltéri árnyékolók nagy szín választékának köszönhetően minden otthonba tökéletesen bele illenek.

Minden árnyékolástechnikai termékeltérő a funkcióját való tekintetben eltérő lehet, de mindegyik egyaránt arra hivatott, hogy biztosítsa a megfelelő komfort érzetet, hogy élhetőbb környezetet biztosítson a használója számára.